De broek van Marin Cilic

Het honkbalkaartje van Win Remmerswaal, de bidon van de latere Tourwinnaar Vicenzo Nibali bij de Dauphine Libere.  Ik ben geen groot verzamelaar van sportrelikwieen. Maar af en toe kan ik ze op waarde schatten.

Zo kon ik laatst een weer iets toevoegen aan mijn verzameling. De broek van US Open-winnaar Marin Cilic.  Na drie dagen hard werken bij de Daviscup was ik met drie andere collega’s overgebleven in de perskamer van de Ziggodome.

De laatste filmpjes werden verstuurd naar de opdrachtgevers en de perszaal, special ingericht voor de Daviscupontmoeting Nederland Kroatië, werd al bijna ontmanteld. Een bewaker kwam binnen met de trainingsbroek. ‘Iemand interesse’, vroeg hij.  Aan de maat van de broek kon hij maar van een iemand zijn. Marin Cilic. Hij was hals over kop vertrokken na zijn overwinning op Thiemo de Bakker en wilde kennelijk graag naar huis.  Toen er even rond werd gekeken naar de lengte van de andere collega’s kon de broek maar voor een iemand zijn. Voor mij dus.

Inmiddels gewassen is de broek een mooi aandenken aan wat een mooi weekend voor de Nederlanders had kunnen worden. Nederland verloor met 3-2 en degradeerde uit de wereldgroep. Zonde, want vooral in de laatste partij konden we weer eens zien wat  voor klasse Thiemo de Bakker eigenlijk heeft en bewees Robin Haase drie wedstrijden lang dat hij de beste tennisser van Nederland is. Maar de grote man uit Kroatië had andere plannen en zijn honger naar winst was niet gestild naar twee weken New York.  Moe maar voldaan zat hij waarschijnlijk al in het vliegtuig toen ik met zijn broek het lege Ziggodome uitliep.