Een frisse start

Na eefietsende-jann winter vol wielerboeken, ben ik blij dat het seizoen weer gaat beginnen. Of eigenlijk al weer is begonnen. De Tour Down Under is voorbij en eind Oktober reden er nog veel profs in China hun dollars en euro’s bijeen.

De tijden dat er begonnen werd met de GP Marseillaise en het met de Sluitingskoers Kapellen wel klaar was, is voorbij. Voor renners met huwelijksproblemen is de nieuwe koersagenda ideaal. Nooit meer thuis, want tussendoor moet je ook nog op trainingskamp. Als je al niet continue op je trainingslocatie woont.

Wat is wijsheid zal ook de komende weken weer de vraag zijn die rondgaat in het peloton. Kampje op El Teide, of toch op stage op de Sierra Nevada of gewoon ouderwets snelheid opdoen op de baan of achter de brommer.

En als wielervolger. Wie is er goed. Gaat Froome voor een nieuwe Tour-overwinning en krijgen we Nederlanders een opvolger van Joop Zoetemelk als laatste winnaar van een grote wielerronde.

Kortom: 2017 is/gaat weer een mooi wielerjaar worden. Want wielrennen is de sport van de verhalen. En ik ben blij dat ik die verhalen ook dit jaar weer mag vertellen als commentator op Eurosport. Te beginnen eind januari in Dubai. Veel plezier.