‘De oudste Tourdebutant’

Precies vijf jaar ben ik nu freelancer. En die vijf jaar zijn voorbij gevlogen. Van de eerste momenten van spanning: ‘Oh jee, red ik het wel.” Is nu het moment gekomen van terugblikken en vooral vooruitkijken. Als je in vijf jaar naar de Olympische Winterspelen bent geweest, Old Trafford hebt bezocht en alle grote Nederlandse sporters, van Kramer tot Krajicek, voor je camera hebt gehad, dan kan ik alleen maar met een goed gevoel terugkijken.  

Dat goede gevoel heb ik ook mede te danken aan de vele bedrijven(TMG, Eurosport, Ziggo en Tuin en Landschap) die veel vertrouwen in mij hadden.

Dat vertrouwen wordt in 2019 uitbetaald in een droom die uitkomt. Voor mij was de Tour de France de reden om sportjournalist te worden. Toen ik eind 2000 stopte met mijn studie fysiotherapie en begon als freelancer was het einddoel altijd de Tour de France. En nu in 2019 mag ik daar verslag van doen. Voor Eurosport. Een geweldig hoogtepunt. Ik ben gek op Italië, spreek vloeiend Spaans, maar de liefde voor die ene wedstrijd in juli in Frankrijk is altijd blijven bestaan. Ik mag dan volgend jaar misschien de oudste debutant zijn in ‘La Grande Boucle, toch ga ik er elke minuut van genieten.